Wax Behandelingen

Wat is waxen?

Waxing is HOT!

Waxen is een methode om jouw ongewenste lichaamshaar te verwijderen, waarbij de haartjes samen met de haarwortel worden weggehaald. De haartjes kunnen op termijn enkele weken helemaal wegblijven en komen zachter en dunner terug.

Lycon precision waxing is DE nieuwe manier van ontharen, die vanuit Australië de wereld aan het veroveren is. Wij vrouwen willen steeds vaker een gladde zachte huid zonder alle ongemakken van scheren en harsen. Terecht stellen we steeds hogere eisen aan de kwaliteit en duurzaamheid van de behandeling.

Door de jaren heen specialiseerde ik mij in het waxen van de bikini zone met vooral de full bikini en bilnaad als focus.

Dus wil jij graag een aangename wax ervaring door iemand die meer dan 10 jaar ervaring heeft? Dan ben je bij mij aan het juiste adres!

Maak een afspraak

Hoe verloopt een wax behandeling?

 • Stap 1: Reinigen & ontsmetten

  Tijdens deze stap reinigen we de huid en nemen we restanten van onzuiverheden, bodylotion en deodorant weg.

 • Stap 2: Pre-wax olie aanbrengen

  Deze olie zorgt ervoor dat de filmwax niet aan de huid blijft kleven maar enkel en alleen het haartje meetrekt. Dit zorgt ervoor dat de huid niet beschadigd wordt. Roodheden en irritatie worden hierdoor voorkomen.

 • Stap 3: Wax aanbrengen

  De aangenaam warme wax wordt met een speciale techniek aangebracht. Hierdoor worden alle haartjes met de wortel verwijderd voor een zacht en langdurig glad resultaat.

Voor wie is waxen?

Waxen is voor iedereen die last heeft van ongewenste haargroei op het lichaam. In tegenstelling tot scheren, blijven de haren veel langer weg en komen de haren minder en zachter terug.

Waxen is voor de meeste mensen dan ook niet geheel pijnloos, maar wel veel minder pijnlijk dan je misschien zou denken en verwachten. Eigenlijk heeft waxen onterecht het imago zeer pijnlijk te zijn. Zelfs op gevoelige delen is waxen voor vele heel goed te verdragen. Bovendien is de pijn die je misschien voelt ook maar heel kort.

Met welke soorten wax werken we?

Soft wax

Ook wel gekend als strip wax. Deze wax gebruik ik voor grotere zones te behandelen: benen, rug, buik, borst, armen, schouders. En zoals de benaming al doet vermoeden, wordt deze wax met waxstrips verwijderd. De wax wordt door middel van speciale rollers of een spatel verdeeld op het te waxen gebied.

Hot wax

Ook wel gekend als film hars. Deze gebruik ik voor het ontharen van gevoelige zones zoals oksels, bikini, wenkbrauwen, bovenlip,… Deze wax neemt de haartjes én de wortels mee, maar geen huidcellen. Je kan hierdoor dus meerdere keren over dezelfde plaats waxen zonder irritatie. Deze wax breng ik aan met een houten wegwerp spatel en vormt een film op de huid. De wax is vloeibaar bij het aanbrengen en stijft op bij afkoeling.

Belangrijk om te weten

Bikini Wax Specialist

Met meer dan 10 jaar ervaring en vele trainingen en opleidingen later, heb ik mij gespecialiseerd in het waxen van de Bikini Wax. Daarom vind je in de prijslijst ook verschillende mogelijkheden terug. Het waxen gebeurd vooral op een hele ontspannen, hygiënische en professionele manier. Met een leuke babbel erbij natuurlijk :-)

Bij de ontharing van de Bikini zone is er een verschil in prijs voor de eerste behandeling en de nabehandeling. De reden hiervoor is omdat er bij de eerste behandeling meer tijd en product nodig is. Daarom, voor klanten die elke maand terug komen voor hun bikini wax behandeling, is er een voordeligere prijs voorzien aangezien we hier dan minder tijd en product nodig hebben.

Klanten die niet elke maand komen voor hun behandeling zullen telkens de prijs van de eerste waxbeurt betalen.

Alle ontharingen van de intieme zones, zijn uitsluitend voor vrouwen.

Lycon wax

De Lycon wax, op basis van natuurlijke ingrediënten, zorgt voor een superglad en langdurig resultaat. Haartjes vanaf 2 mm worden moeiteloos gewaxt. De wax is verrijkt met aromatische oliën en maakt iedere behandeling tot een aangename ervaring. De huid is na het waxen super zacht en dit zonder roodheid en irritaties. De Lycon wax hecht alleen aan de haren en plakt niet aan de huid. Dit betekent aanzienlijk minder pijn. Doordat de Lycon wax op lage temperatuur verwarmd word en gemakkelijk smeerbaar is, maakt dat dit heel prettig en comfortabel aanvoelt. Door de heerlijke geuren van o.a. aardbeien en rood fruit, de leuke kleurtjes en klinkende namen als ‘So Yummie’ en ‘So Berry Delicious’ is een waxbehandeling echt geen straf meer.

De wax behandeling

De behandeling start met het reinigen en ontsmetten van de huid om onzuiverheden, transpiratie, deodorant en andere cosmetica te verwijderen. Hierna wordt er een pre-waxingolie aangebracht. De olie zorgt ervoor dat de wax niet aan de huid kleeft maar alleen aan de haartjes hecht, hierdoor wordt de behandeling als comfortabel en minder pijnlijk ervaren. Dan volgt het aanbrengen van de wax die met een snelle beweging weer wordt verwijderd. Na de hotwax wordt de LYCOjet wax als nabehandeling ingezet. Effectief voor het verwijderen van kort en hardnekkig haar. De haren blijven hierdoor nog langer weg. De poriën worden hierna gesloten en de huid gereinigd. Als laatste wordt er een tea-tree soothe of soothing cream aangebracht om de huid te hydrateren, te koelen, te verzachten en te verzorgen en wordt het gewaxte gebied behandeld met de Ingrown-X-it solution, dé oplossing tegen ingegroeide haartjes en irritaties.

Voor je wax behandeling

Stop met scheren als je graag een afspraak wil maken voor een wax behandeling. Bij een eerste behandeling zit de haarwortel nog goed vast en hebben we zeker de haarlengte van een rijstkorrel nodig om een mooi waxresultaat te verkrijgen. Hou hier dus rekening mee bij het maken van een afspraak.
Ik kan ook zeker aanraden om regelmatig je lichaam te scrubben (of toch al de zone die je wenst te behandelen) om ingegroeide haren zoveel mogelijk ‘vrij’ te krijgen en tegen te gaan. Dit gaat alleen maar helpen naar een heerlijk zacht en haarvrij resultaat!
Smeer de dag van je afspraak ook geen bodylotion of olie. Dit gaat ervoor zorgen dat de wax moeilijk kan verwijderd worden en kan ik ook geen haarvrij resultaat garanderen.

Na je wax behandeling

Dit doen we zeker NIET vlak na het waxen (tot 24u na de behandeling)

 • Neem geen heet bad of hete douche
 • Ga niet in de zon of onder de zonnebank liggen
 • Ga niet naar de sauna
 • Blijf uit het zwembad én uit zee
 • Draag geen strakke of niet-ademende kleding
 • Gebruik geen geparfumeerde producten op de huid
 • Raak de gewaxte huid niet aan met nagels of vingers (enzovoort!) als die niet brandschoon zijn; lege follikels (haarzakjes) zijn gemakkelijk toegankelijk voor bacteriën. Gewoon even zo veel mogelijk afblijven!
 • Gebruik geen bruinende crèmes of crèmes met vettige oliën.
 • Gebruik geen producten die Alpha Hydroxy Zuren (AHA) bevatten. Die kunnen gevoeligheid en irritatie veroorzaken

En daarna?

 • Niet scrubben binnen drie dagen na het waxen.
 • Maak geen afspraak vlak voor of tijdens je menstruatie omdat je dan extra gevoelig kan zijn.
 • Scheer je haar nooit tussen je waxafspraken door. Dit verstoort de ontharingscyclus! Zo zal je tussen de waxbeurten in, constant met vervelende stoppels blijven.
 • Gebruik als je na 24 uur weer in de zon kan, een goed zonneproduct met een hoge beschermingsfactor.
Sugar scrub

Scrub vanaf 3 dagen na de behandeling de huid 3 keer per week met de LYCON SUGAR SCRUB om de huid zacht en glad te houden en ook ingroeiende haren te voorkomen.
Een luxe olievrije Sugar Scrub van Spa-kwaliteit. Een zachte scrub, die tegelijkertijd de huid voedt. Laat geen olielaagje achter dus voorkomt zo huiduitslag door verstopte poriën. Deze premiumformule laat geen kleverige en korrelige restjes achter op de huid, waardoor de huid blijft ademen en vuil kan afvoeren.
En dit in 6 verschillende heerlijke geuren: Pink Grapefruit, Mango & Guava, Pomegranate, Coconut & Vanille, Lavender & Chamomile, Apple & Cranberry.

Ingegroeide haren

Niets zo vervelend dan ingegroeide haartjes op die plaatsen waar je juist graag glad en 100% haarvrij wil zijn! Speciaal daarvoor ontwikkelde LYCON de geavanceerde Ingrown-X-it Solution. Deze baanbrekende sprayformule op basis van salicylzuur, melkzuur, allantoïne en arnica-extract is geschikt voor zowel gezicht als lichaam. De formule exfolieert de huid op een milde maar effectieve wijze. Gebruik vanaf de eerste dag na je (Brazilian) wax onze Ingrown-X-it om de ingroei van haren te voorkomen. Wax met regelmaat voor een optimaal resultaat. Kom, afhankelijk van jouw haargroei, 3 tot 5 weken na je vorige afspraak terug; je haar moet ten minste 2 mm lang zijn.

Veelgestelde vragen

Waarom Lycon?

Reeds decennialang stelt het merk dé norm op wereldwijd niveau en is marktleider met voortdurend de meest nieuwe innovaties. Inmiddels heeft LYCON dan ook een welverdiende reputatie als de ‘crème de la crème’ van ontharingswaxen.

Het is het meest gebruikte en vertrouwde waxmerk in het topsegment van nationale én internationale wellness centra, spa’s, wax bars en schoonheidssalons. LYCON geniet wereldwijd bovendien een ongeëvenaarde erkenning voor professionele productkwaliteit, trainingen, loyaliteit en integriteit.

Ik durf niet goed, doet het pijn?

Een waxbeurt is af en toe even doorbijten, maar ik doe het vlot maar toch rustig en altijd met een perfect resultaat. Ik doe alle delen van lichaam en gezicht, maar ik heb mij extra gespecialiseerd in de Brazilian en Full Bikini wax, ofwel het behandelen van de intieme zone van de vrouw. Als er nu iéts is waarvoor je een vaardige hand nodig hebt die niet aarzelt, is wel het de behandeling van je meest gevoeligste huid. Daarom komen klanten van ver om een Brazilian of Full Bikini Wax door mij te laten uitvoeren.

Ben je eenmaal over die drempel heen, dan is je volgende bezoek echt iets om naar uit te kijken! Je wordt verwend en gaat proper, glad en sexy naar huis!

Waar vind ik de prijzen terug?

Prijzen van de behandelingen kan je HIER terugvinden.

Een behandeling wordt elke 3 tot 5 weken aangeraden.

Hoe kan ik een afspraak maken?

Afspraken kunnen online gemaakt worden via DEZE LINK.

Ter plaatse kan er na je behandeling ook zeker een vervolgafspraak vastgelegd worden.

Lukt het niet? Je mag voor hulp ook steeds mailen naar info@esthetiek-els.be