Wat is Dermaplaning?

Verhoog je resultaat met 60%

Bij dermaplaning verwijderen we alle dode huidcellen en donsharen op de huid. Dit doen we met een speciaal voor dermaplaning ontworpen steriel chirurgisch mesje. Met deze manuele exfoliatietechniek stimuleren we de doorbloeding, wat de aanmaak van collageen en elastine bevordert. Het resultaat is direct een zachte, soepele en stralende huid.

Maak een afspraak

Hoe verloopt Dermaplaning?

 • Stap 1: Reiniging & Skin Prep aanbrengen

  De huid wordt op een zachte manier gereinigd. Met een milde peeling worden de dode huidcellen in de bovenste huidlaag op een zachte manier verwijderd. Dit met een nieuwe en zachte huid als gevolg.

 • Stap 2: Dermaplane olie aanbrengen

  Tijdens deze stap verwijderen we de onzuiverheden en zwarte puntjes uit je poriën. Door de milde zuigkracht van de HydraFacial gebeurd dit volledig pijnloos. Vervolgens brengen we een hyaluronzuur booster aan voor een optimale en langdurige hydratatie.

 • Stap 3: Dermaplaning

  Tijdens de 3de en laatste stap gaan we de huid voeden met een cocktail van antioxidanten en peptiden. Indien gewenst kunnen we hier met extra boosters en/of opties werken voor een gepersonaliseerd en optimaler resultaat.

Voor wie is Dermaplaning?

Omdat Dermaplaning vele voordelen heeft, kan het voor vrijwel iedereen.

Er zijn enkele uitzondering zoals bij actieve acne, eczeem, koortsblaasjes, gebruik van vitamine A zuur in crème of tablet vorm (voorgeschreven door een arts).

We doen altijd eerst een grondige en uitgebreide huidanalyse waardoor wij gaan adviseren of dermaplaning een optie kan zijn.

Welke Dermaplane behandelingen zijn er?

Dermaplaning Facial

Bij deze facial gaan we starten met het reinigen van de huid, gevolgd door de 3 stappen van Dermaplaning (Skin Prep - Dermaplane olie aanbrengen - verwijderen van oppervlakkige dode huidcellen en donsharen). Nadien brengen we een enzymatische peeling aan om restjes van dode huidcellen los te weken voor een zijdezacht resultaat. We sluiten de behandeling af met een hydraterende toner en moisturiser.

Dermaplaning GLOW Facial

Dermaplaning Facial met een PRO serum & gepersonaliseerd vliesmakser

Dermaplaning Facial + LED Licht Therapie & HydroJelly Masker

Dermaplaning Facial waar we de voordelen van LED licht gaan combineren, gevolgd door een gepersonaliseerd luxe HydroJelly Masker voor een optimale hydratatie en herstel van de huid.

Dermaplaning + Hydrafacial

De meest uitgevoerde behandeling in ons instituut! En niet voor niks want deze combinatie zorgt voor her beste resultaat! We starten met de dermaplaning waardoor dode huidcellen en donshaartjes al verwijderd worden alvorens we starten met de HydraFacial. Hierdoor gaan de HydraFacial vloeistoffen dieper inwerken en veel beter hun werk kunnen doen. Je gaat met deze behandeling DE ultieme glow krijgen!

Afhankelijk van welke HydraFacial je kiest, worden nog extra Skin Boosters en/of peelings ingezet voor een intensere behandeling en resultaat.

Dermaplaning + OxyGeneo

We starten met de dermaplaning waardoor dode huidcellen en donshaartjes al verwijderd worden alvorens we starten met de OxyGeneo. Zo gaat de werking van de Oxypod effectiever zijn. Je zal de tinteling/sensatie hierdoor wat intenser zullen ervaren en het serum zal nog beter kunnen inwerken.

Leuke extra’s om je Dermaplaning te personaliseren

HydroJelly Masker

HydroJelly MaskRES onderscheiden zich van 'gewone' alginaatmaskers doordat ze doordrenkt zijn mijn elektrolyten: hét hydratatie-ingrediënt van de toekomst. Wat het probleem ook is, er kan geen huidverbetering plaatsvinden als de elektrolytenbalans niet op orde is. De HydroJelly Maskers vormen daarom een essentieel onderdeel van elke huidverbeterende behandeling.

Ezymatische peeling

Voeg een enzymatische peeling toe aan jouw behandeling om dode huidcellen extra te verwijderen, te werken op een extra huidprobleem en/of voor een extra glow.

Veelgestelde vragen

Wat is Dermaplaning?

Dermaplaning is een behandeling waarbij door middel van een steriel chirurgisch mesje donshaartjes, dode huidcellen en vuil worden verwijderd. Met het mesje worden deze overtolligheden van de huid geschraapt waardoor de huid extra wordt geëxfolieerd.

Hoe lang duurt een behandeling?

Afhankelijk van welke keuze je maakt:

 • Dermaplaning Facial: 60 minuten
 • Dermaplaning GLOW Facial: 75 minuten
 • Dermaplaning Facial + LED + HydroJelly Masker: 90 minuten
 • Dermaplaning + Deluxe+: 75 minuten
 • Dermaplaning + OxyGeneo: 120 minuten
Hoeveel behandelingen zijn nodig om resultaat te zien?

Onderga je deze behandeling eens per 4 tot 6 weken, dan ben je verzekerd van een constante stralende huid. Wij adviseren je in overleg over huidverzorgsingsproducten die een aanvulling vormen op de behandeling en het resultaat optimaliseren.

Welke resultaten mag je verwachten?

Het verwijderen van de dode huidcellen en donsharen zorgt niet alleen voor egalisatie en verheldering van de huid. Het bevordert ook de aanmaak van collageen en elastine. Dit alles geeft de huid weer een echte “glow”.

Maar misschien wel het belangrijkste voordeel van deze behandeling is het feit dat de werkstoffen beter opgenomen worden. Je producten voor thuisgebruik zullen ook veel beter opgenomen worden door de huid. Een dubbele win dus!

Komen de donshaartjes donkerder terug?

Neen. Absoluut niet. Dit is één van de grootste bekommernissen bij vele klanten. We kregen deze vraag dan ook veel gesteld. Maar dit is zeker niet het geval.

De donshaartjes die verwijderd worden, komen na de behandeling gewoon op dezelfde manier terug. Ook de kleur is nadien nog net hetzelfde. Dit omdat er niets aan de structuur van de haarzakjes verandert. Soms lijkt het alsof ze donkerder terugkomen. Maar dit is dan omdat de soms wat grauwe huid na de behandeling wat bleker wordt. Dit komt omdat de overtollige donsjes en dode huidcellen er voor zorgden dat de huid wat grauw was. Als deze verwijderd worden, gaat de huid automatisch wat lichter, gezonder zijn.

Komen de donshaartjes dikker terug?

Ook deze vraag kwam vaak terug. En ook dit is een misvatting over dermaplaning. Maar ook hier geldt dat het haarzakje niet aangetast wordt. De haartjes worden namelijk maar aan de oppervlakte “afgesneden”. De structuur blijft dus hetzelfde. Je hoeft dan ook geen schrik te hebben dat de donshaartjes dikker terugkomen.

Soms lijkt het echter wel zo. Dat komt dan omdat het donshaartje voor de behandeling in een punt uitloopt. Als het donshaartje na de behandeling weer begint te groeien zal dit haartje in eerste instantie met het stompe, afgesneden deel te voorschijn komen. Hierdoor lijkt het dikker. Maar bij het groeien gaat dit weer in diezelfde punt uitlopen. De donshaartjes komen dus niet donkerder en dikker terug. Ze komen in net dezelfde structuur terug.

Wat zijn de voorzorg instructies?
 • Het gebruik van actieve ingrediënten zoals fruitzuren worden afgeraden tot 72u voor de behandelingen. Voorbeelden hiervan zijn: retinol, glycolzuur, salicylzuur, melkzuur. Stuur ons even een mail naar info@instituutelsswinnen.be als je twijfelt of jouw thuisproducten dit bevatten.
 • Bij Botox en fillers 2 weken wachten alvorens de dermaplaning te laten uitvoeren. Na dermaplaning is er geen wachttijd om Botox en/of fillers te laten plaatsen.
Wat zijn de nazorginstructies?
 • Gebruik schone make-up penselen of sponsjes als je je wilt maquilleren.
 • Geen afsluitende of irriterende producten gebruiken, laat je hiervoor goed door ons adviseren. Doordat producten nu beter worden opgenomen door de huid, is het de moment om te starten met huidverbeterende producten als je dit nog niet gebruikte.
 • Geen direct contact met de zon. Draag een hoofddeksel bij felle zon! Bescherm je huid consequent met SPF50.
 • De eerste 24u niet intensief sporten of naar een sauna/stoombad.
Wanneer wordt de behandeling niet uitgevoerd?

We voeren de behandeling niet uit bij:

 • Actieve infecties
 • Koortsblaasjes
 • Kanker
 • HIV of AIDS
 • Open huid door eczeem of dermatitis
 • Bloedverdunners
 • Gebruik van vitamine A zuur in crème of tablet vorm (voorgeschreven door de arts)
Waar vind ik de prijzen terug?

Prijzen van de behandelingen kan je HIER terugvinden.

Een behandeling wordt elke 4 - 8 weken aangeraden.

Hoe kan ik een afspraak maken?

Afspraken kunnen online gemaakt worden via DEZE LINK.

Ter plaatse kan er na je behandeling ook zeker een vervolgafspraak vastgelegd worden.

Lukt het niet? Je mag voor hulp ook steeds mailen naar info@esthetiek-els.be