Wat is DMK Enzyme Therapie?

Huidherstel vanuit de cel

De focus van DMK ligt op huidverbetering op lange termijn, niet op een "quick fix". 

De verbetering van de gezondheid van de huid is een proces. Het unieke DMK concept zorgt ervoor dat de huid van binnenuit wordt heropgebouwd: de interne functies en structuren worden optimaal gereguleerd en verbeterd. 

DMK is het enige huidverbeteringsmerk dat transferenzymen gebruikt in de kenmerkende DMK Enzym Therapie, die gebruikt wordt als basis voor alle DMK behandelingen om de huid van zuurstof te voorzien, te versterken, te voeden en te verstevigen.

Maak een afspraak

Wat kan je verwachten?

Bij je eerste bezoek zullen we je huidconditie nagaan en de belangrijkste probleemzones bepalen. Wij, als DMK Specialisten, zijn erop getraind om je huid grondig te beoordelen vanuit een functioneel en structureel inzicht en kunnen zo een op maat gemaakt behandelplan opstellen. Dit behandelschema bestaat uit enerzijds de behandelingen en anderzijds de adviezen voor de thuisproducten.

De eerste vier tot vijf behandelingen hebben een voorbereidende functie. Ook de thuisproducten zullen in de beginfase anders zijn dan na deze vier behandelingen omdat de DMK Specialist je huidconditie nauwgezet zal opvolgen en het schema hierop aanpast. Het is heel belangrijk dat de huid op een correcte manier wordt voorbereid om nadien bij andere huidprotocollen heftige reacties te voorkomen.

Om de beste resultaten te behalen zijn regelmaat en toewijding heel belangrijk! 

Tijdens de voorbereidende fase dien je wekelijks een afspraak in te plannen voor je behandeling, en je schema met de thuisproducten nauwkeurig opvolgen is een must.

Alleen op die manier werken wij samen naar de gewenste resultaten toe. 

Na één behandeling of/en week na week zien we de huidconditie progressief verbeteren. Maar geduld is een schone deugd: afhankelijk van de huidconditie wordt een mooi resultaat zichtbaar na zes tot twaalf weken.

Maak een afspraak

Hoe verloopt een Enzyme Therapie?

 • Stap 1: Verwijderen: Reinigen & exfoliatie

  We reinigen en pre-exfoliëren je huid met DMK producten, die speciaal op jouw huidconditie zijn afgestemd. Je huid voelt fris, mogelijk een beetje tintelend of warm aan.

 • Stap 2: Opbouwen: Enzyme masker

  Na het aanbrengen van het masker ontstaat er een “trekkerig” gevoel. Met dit omgekeerd osmose-effect worden toxines uit de huid getrokken, dode huidcellen verwijderd, de collageenproductie bevorderd en de gelaatsspieren spannen aan.
  Duur masker: 45 minuten

 • Stap 3: Beschermen: Transdermale infusie

  We verwijderen het masker en reinigen je huid, om daarna transdermale infusie toe te passen. Met andere woorden, we verzorgen je huid met een cocktail van actieve ingrediënten, vitamines en mineralen, perfect afgestemd op jouw huidconditie.

 • Stap 4: Behouden: Home Prescriptives

  Na afloop bevelen we je DMK thuisproducten aan, waarmee we de resultaten van de behandeling optimaliseren en verlengen.

Voor wie is Enzyme Therapie?

Enzymetherapie kan worden ingezet bij diverse huidproblemen en huidcondities, bijvoorbeeld:

 • acné
 • huidveroudering
 • ​pigmentatie
 • ​anti-aging
 • ​eczeem
 • ​couperose
 • ​rosacea
 • ​littekens
 • ​blauwe plekken
 • ​post-operatief
 • ...

Welke DMK behandelingen zijn er?

Meet & treat

Kies deze behandeling wanneer je nog geen kennis hebt gemaakt met DMK. Er kan geen DMK Enzyme Therapie ingepland worden als je geen Meet & Treat hebt gehad. Dit is nodig om je behandeltraject te bepalen, alsook je protocol voor thuisproducten op te stellen en te bespreken.

DMK Enzyme therapie

Nadat we de huid hebben geanalyseerd en de probleemzones hebben bepaald, stellen we een specifiek behandelplan op voor uw huidconditie. We werken steeds volgens het concept van DMK, waarbinnen we diverse DMK formules kunnen combineren, gevolgd door eventueel DMK peelings en het unieke DMK Enzyme Therapie Masker. Elke behandeling bestaat uit de 4 stappen zoals hierboven uitgelegd.

DMK Facial 1: Acne & comedonen

Reiniging van het gelaat - peeling - Sebum Soak - Extracties - Gepersonaliseerde serums - Crème Masker/Occlusive Masker - Eindprotocol (ontharingen niet inbegrepen).

Elke behandeling wordt afgestemd op de noden en conditie van jouw huid op het moment dat je komt voor de behandeling. Het kan dus zijn dan bepaalde producten aangepast worden.

DMK Facial 2: Vochtarm/roodheid/trekkerig

Reiniging gelaat - Peeling - Extracties indien nodig - Hydrating Mask/Occlusive Mask - Eindprotocol (ontharingen niet inbegrepen).

Elke behandeling wordt afgestemd op de noden en conditie van jouw huid op het moment dat je komt voor de behandeling. Het kan dus zijn dan bepaalde producten aangepast worden.

DMK Facial 3: Anti-Aging

Reiniging gelaat & ogen - Peeling - Extracties indien nodig - Gepersonaliseerd masker + Occlusive Mask - Focus Ogen - Eindprotocol (ontharingen niet inbegrepen)

Elke behandeling wordt afgestemd op de noden en conditie van jouw huid op het moment dat je komt voor de behandeling. Het kan dus zijn dan bepaalde producten aangepast worden.

DMK Facial 4: Anti-Aging & Pigment

Reiniging gelaat & ogen - Peeling - Extracties indien nodig - Gepersonaliseerd masker + Occlusive Mask - Gepersonaliseerde serums - Eindprotocol (ontharingen niet inbegrepen).

Elke behandeling wordt afgestemd op de noden en conditie van jouw huid op het moment dat je komt voor de behandeling. Het kan dus zijn dan bepaalde producten aangepast worden.

DMK Feel Good Treatment

Reiniging gelaat - Peeling - Waxing wenkbrauwen/bovenlip - Gepersonaliseerd DMK Masker - Infusie van Serums - Massage - Eindprotocol.

Elke behandeling wordt afgestemd op de noden en conditie van jouw huid op het moment dat je komt voor de behandeling. Het kan dus zijn dan bepaalde producten aangepast worden.

Leuke extra’s om je DMK Facial’s te personaliseren

Dermaplaning

Zorgt voor een betere opname (tot 60%) van huidverbeterende werkstoffen die tijdens de behandeling worden gebruikt. Ook worden donshaartjes verwijderd om zo een mooie gladde huid te krijgen.

HydroJelly Masker

HydroJelly Maskers onderscheiden zich van 'gewone' alginaatmaskers doordat ze doordrenkt zijn mijn elektrolyten: hét hydratatie-ingrediënt van de toekomst. Wat het probleem ook is, er kan geen huidverbetering plaatsvinden als de elektrolytenbalans niet op orde is. De HydroJelly Maskers vormen daarom een essentieel onderdeel van elke huidverbeterende behandeling.

Veelgestelde vragen

Waarom mogen DMK producten niet online verkocht worden?

Elke klant is uniek en elke huid is daarom ook anders. Ik, als getraind DMK specialist, heb de kennis en ervaring om een correct en persoonlijk behandelplan en productadvies op te stellen. Door correct advies en gebruik kunnen we samen hele mooie resultaten behalen. Hierdoor kunnen én mogen DMK producten wereldwijd niet online verkocht worden. DMK is geen ‘online shopmerk’ waar je zelf je routine kan samenstellen.

Bekijk het een beetje als medicijnen bij de apotheek; je gaat ook eerst langs bij de dokter voor een diagnose en hij geeft je nadien advies en een voorschrift. Je gaat ook niet zelf op eigen houtje de apotheek binnen om zelf je medicijn te kiezen en te beslissen hoe je dat gaat innemen. Dit gaat, in vele gevallen, geen resultaat geven en in erge omstandigheden een zware reactie geven.

Dit is met de producten van DMK net hetzelfde! Door de juiste producten te gebruiken en mijn advies op te volgen, kunnen we echt heel mooi op resultaat en huidverbetering werken. Wil jij graag opstarten met DMK? Plan dan zeker eerst een Skintake in en dan gaan we samen aan de slag.

Wat is DMK Enzyme therapie?

Als er na jouw eerste afspraak met Skintake en huidscan gekozen wordt voor een DMK behandeltraject, zal de enzyme therapie 1 één van jouw eerste behandelingen zijn. Enzyme therapie is de basisbehandeling van DMK. Om met deze enzyme therapie te kunnen starten, is het belangrijk dat jouw huid minimaal twee weken van tevoren goed is voorbereid op deze behandeling door thuis dagelijks de DMK producten te gebruiken. Dit om vervelende huidreacties te voorkomen. Alleen onder deze voorwaarde starten wij met het enzyme traject.

Iedere enzyme therapie geeft een “kickstart” aan jouw huideigen enzymen door deze te activeren en te stimuleren. Hierdoor worden andere enzymatische processen in je huid en lichaam op gang gebracht. Tijdens de enzyme therapie kunnen we verschillende soorten DMK maskers en peelings inzetten.

Hoe lang duurt een behandeling?

Afhankelijk van welke behandeling je kiest:

 • Meet & Treat: 120 minuten
 • DMK Enzyme Therapie: 80 minuten
 • DMK Facial 1/2/3/4: 60 minuten
 • DMK Feel Good Treatment: 75 minuten
Hoeveel behandelingen zijn nodig om resultaat te zien?

Om de beste resultaten te behalen zijn regelmaat en toewijding heel belangrijk! 

Alleen op die manier werken wij samen naar de gewenste resultaten toe. Na één behandeling of/en week na week zien we de huidconditie progressief verbeteren. Maar geduld is een schone deugd: afhankelijk van de huidconditie wordt een mooi resultaat zichtbaar na zes tot twaalf weken.

Welke resultaten mag je verwachten?

Direct na de behandeling voelt je huid zacht en soepel aan. Er kan roodheid ontstaan, als gevolg van het plasmatische effect. Dit is een typisch kenmerk van de behandeling en trekt na enkele minuten weg. Dit effect ontstaat door een enorme zuurstofverrijking in de huid en die je huid een mooie frisse glow geeft.

Je kan resultaten verwachten zoals:

 • Egalere huid
 • Gezonde uitstraling
 • Stevigere huid
 • Ooglid verstrakking
 • Pigmentatie trekt weg
 • Neus-lippenplooi is minder opvallend
 • Frons rimpels zijn minder opvallend

DMK wordt inmiddels wereldwijd aanbevolen door huidspecialisten, vanwege de gezonde benadering van de huis en de uitzonderlijke resultaten.

Waarom geen gewone gelaatsverzorging?

DMK werkt niet op symptoombestrijding maar pakt huidverbetering aan bij de oorzaak van binnen uit voor een duurzaam resultaat.

De focus van DMK ligt op huidverbetering op de lange termijn. Niet op een “quick fix”. DMK gaat ervan uit dat de huid een levend orgaan is en dat je huidconditie op haar best is, als alle interne cel processen optimaal verlopen. Als je huidconditie afwijkt van de gezonde huid, gaat er dus iets fout bij deze inwendige cel processen in je huid. Je interne functies en structuren van je cellen worden tijdens een DMK traject optimaal gereguleerd en verbeterd. Zo biedt DMK oplossingen voor elke huidconditie en elk huidtype.

Wat zijn de voorzorgsinstructies?
 • Plan een Skintake in om een behandelplan op te stellen en voor correct productadvies.
 • Start 2 weken voor de behandeling met de thuisverzorgingsproducten van DMK (niet mengen met andere merken/producten!)
Wat zijn de nazorginstructies?
 • Blijf je geadviseerde thuisproducten consequent gebruiken.
Wanneer wordt de behandeling niet uitgevoerd?

We voeren de behandeling niet uit bij:

 • Gebruikt van cortisone: eerste opbouwen met thuisproducten
 • Gebruik van Acutane: alleen thuisproducten gebruiken
 • Kanderpatiënten: altijd met goedkeuring van de arts. Gebruik van thuisproducten kan. Behandelingen zijn afhankelijk van de soort en de plaats van de kanker dus altijd in overleg met de arts.
 • Zwangerschap en lactatie: enkel thuisproducten zonder vitamine A, salicylzuur, kruidnagel, kaneel, benzoylperoxide en/of aminodine én met goedkeuring van de huisarts/gynaecoloog.
Waar vind ik de prijzen terug?

Prijzen van de behandelingen kan je HIER terugvinden.

Hoe kan ik een afspraak maken?

Afspraken kunnen online gemaakt worden via DEZE LINK.

Ter plaatse kan er na je behandeling ook zeker een vervolgafspraak vastgelegd worden.

Lukt het niet? Je mag voor hulp ook steeds mailen naar info@esthetiek-els.be